Előfizetői tartalom

Újabb amerikai polgárháborútól retteg a világ legnagyobb hedge fundjának vezetője

Portfolio
Megvan a kockázata annak, hogy az egyre szélesebbre nyíló vagyoni különbségek miatt megerősödnek a jobboldali és a baloldali szélsőséges politikai ideológiák az Egyesült Államokban, ami akár forradalomhoz is vezethet - véli Ray Dalio, a világ legnagyobb hedge fundjának, a Bridgewater Associatesnek vezérigazgatója.

Dalio a LinkedInen publikált egy terjedelmes esszét a kapitalizmus társadalmi hatásairól, ennek fontosabb megállapításai, hogy: a legtöbb amerikai reálbére nem változott az 1980-as évek óta, sőt, a középosztálybeli családokban felnőtt fiatalok ma már gyakran kevesebbet keresnek, mint a szüleik, közben a szegények és a gazdagok közti bevételi hézag szélesebbre, mint valaha, ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés