Előfizetői tartalom

Van még 2-3 jó éve a piacoknak, de ezt már nem minden magyar alapkezelő éri meg

Portfolio
A banki konszolidációs folyamatok legtöbbször a vagyonkezelői üzletágat is érintik, így ezek az alapkezelői piacra is átgyűrűzhetnek. Benczédi Balázs, az MKB-Pannónia Alapkezelő vezérigazgatója a Portfolio-nak adott interjúban elmondta, nem lenne meglepve, ha a következő két évben 3-5 alapkezelő eltűnne a magyar piacról. A szakember szerint van még 2-3 jó éve a piacoknak, és elárulta, hogy ilyen feszített piaci környezetben mely befektetési stratégiák és alapok mutathatnak érdemi teljesítményt a befektetőknek. A vezérigazgató beszélt arról is, milyenek az első tapasztalatok az MKB és a Pannónia CIG Alapkezelő összeolvasztása óta és tudják-e tartani a célt, miszerint 2-3 éven belül a három legnagyobb szereplő közé nőnék ki magukat az alapkezelői piacon.

Eltelt pár hónap az MKB Alapkezelő és a Pannónia CIG Alapkezelő összeolvasztása óta. Novemberben azt mondták, az 1000 milliárd forintnyi kezelt állomány a cél. Hol tartanak most ebben? December elsejével zárult a magyar alapkezelői piac eddigi legnagyobb vagyonmozgásával járó tranzakciója, az MKB Alapkezelő és a Pannónia CIG Alapkezelő összeolvasztása. Közel 500 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés