Előfizetői tartalom

Vigyázz, piramisjáték! 6 trükk Magyarországon, aminek még te is bedőlsz

Hiába a Quaestor-botrány, Marcsika vagy akár a Fortress-ügy, a mai napig milliárdokat öntünk az újra és újra felbukkanó piramisjátékokba. Elég egy kamu befektetési sikersztori, egy jól csengő cégnév vagy a szomszéd ajánlása, és máris visszük a pénzünket a "tuti" befektetésbe, amelyben egy ideig nézhetjük, ahogy a többszörösére gyarapodik, aztán pedig sosem kerül vissza a zsebünkbe. Itthon gyakorlatilag minden adott ahhoz, hogy egy nagyszabású pénzügyi csalás jól működjön; az alacsony hozamkörnyezet, a pénzügyi oktatás szinte teljes hiánya, a siker és a csillogás vonzereje és a szabályozás kiskapuit ügyesen kihasználó vagy a kétes eredetű pénzek kezeléséhez diszkréciót ígérő helyi anyukák. Összefoglaljuk azt a hat fontos tényezőt, ami miatt a piramisjátékok manapság különösen sikeresek Magyarországon.

1. Alacsony kamatokEgy átlagos bankbetét már csak 0,4%-os kamatot fizet, ezért már egy számjegyű hozamígéret is elég ahhoz, hogy a bank helyett valami mást keressünk, nem feltétlen kell egy piramisjátéknak 300-500%-os hozamot ígérnie, hogy vonzó legyen.Quaestor Erre épült a magyar történelem legnagyobb piramisjátéka, a Quaestor-botrány is, ahol mintegy 150 milliárd forintot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés