Előfizetői tartalom

Biztos nem csap be a brókercéged? Sokan nem használják a rendszert, pedig milliós károkat előzhet meg

Portfolio
Még 2016 februárjában indult útjára az MNB értékpapír-lekérdező alkalmazása, az ÉSZLA, amelyet a 2015 tavaszi brókerpiaci események hívtak életre. Ahhoz képest, hogy a rendszer már két éve üzemel, nem bővült érdemben a látogatóinak köre. Az MNB Portfolio-nak adott válaszaiból kiderült, hogy mindeddig összesen 93 esetben jelezték a befektetők, hogy valamilyen eltérés van az értékpapír-egyenlegükben.

Nem nagyon tudott újabb érdeklődőket vonzani a rendszerMegkérdeztük az MNB-t arról, hogy az ÉSZLA indulása óta hányan használták a rendszert (hogy mi is ez a rendszer, lásd alább), a jegybanki válasz szerint a 2016-os indulás óta tavaly év végével bezárólag százezres nagyságrendű ügyfélkör ellenőrizte online a számláját, tehát a tavalyi számhoz képest nem volt érdemi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés