Minimális gyengüléssel zártak csütörtökön a Wall Street vezető részvényindexei, egész nap alig volt mozgás az amerikai piacon.
Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Maradt a kis mínusz a végére 2019.04.11 22:03

A Dow Jones index végül 0,05 százalékos mínuszban zárta a kereskedést, miközben az S&P-500 stagnált, a Nasdaq pedig 0,4 százalékkal esett vissza.

A vezető részvények árfolyamában sem volt nagy mozgás, a United Health végül 4,5%-ot bukott, amit részben ellensúlyozott a Boeing és a Wal-Mart egy százalék feletti emelkedése.

Unalmasan csordogál a kereskedés a Wall Streeten 2019.04.11 18:49

A kereskedés félidejében a Dow Jones index 40 pontos, 0,15%-os mínuszban volt, vagyis alig mutat elmozdulást szerdához képest. Az S&P-500 is hasonló, 0,1% körüli gyengülésben van, míg a Nasdaq 0,2 százalékot veszített eddig.

A jelentősebb részvények is kiegyensúlyozott teljesítményt mutatnak, egyelőre alig vannak jelentősebb kilengések. A harminc Dow-komponens közül a UnitedHealth árfolyama esett vissza 2,5%-kal, ezzel a legnagyobb vesztesnek mondható, mellette egy százaléknál többet bukott a két nagy gyógyszergyártó, a Merck és a Pfizer. Ezt azonban részben kompenzálja a Wal-Mart, a Boeing és a Caterpillar mérsékelt emelkedése.

Az utóbbi hetekben a piac kiemelt figyelemmel követi az olajár alakulását is miután az év eleje óta 30-40 százalékos szárnyalást láttunk. Csütörtökön a Brent 1,2 százalékkal, a WTI pedig másfél százalékkal lett olcsóbb, vagyis kicsit talán stabilizálódik a jegyzés.