Főleg a gazdasági növekedéssel kapcsolatos félelmek mozgatják a hangulatot a Wall Streeten szerdán. A kereskedés első felében több mint 500 pontos zuhanásban is volt a Dow, majd onnan kezdett visszakapaszkodni. A kereskedés második felére szinte teljesen le is dolgozták hátrányukat az indexek.
Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Nem enyhült a Disney szenvedése 2019.08.07 22:06

A blue chipek közül egész nap a Disney papírjait büntették a befektetők, végül a záráskor is 5%-os esésben volt az árfolyam. A többi részvény viszont felemás teljesítményt mutatott, volt már példa egy százalék feletti erősödésre is.

Rég láttunk ekkora fordulatot 2019.08.07 22:03

A nap elején még úgy tűnt, hogy ma is vérengzés lesz az amerikai tőzsdéken, azonban szép lassan ledolgozta hátrányát a Wall Street. Végül a Dow mindössze 0,1 százalékos, 23 pontos gyengüléssel zárt.

Az S&P-500 és a Nasdaq pedig teljesen ledolgozták korábbi esésüket, előbbi 0,1 százalékos, utóbbi pedig fél százalékos pluszban zárta a kereskedést.

Majdnem eltűnt a kezdeti esés 2019.08.07 19:38

A Dow Jones már csak fél százalékos, 140 pontos mínuszban van, vagyis tovább javult a hangulat. Közben az S&P-500 0,3 százalékos mínuszban áll, a Nasdaq pedig vár 0,15%-kal keddi értéke felett van. Ezzel együtt néhány blue chip továbbra is szenved, mint a Disney vagy a JP Morgan, inkább a nulla körüli teljesítmények billentek felfelé.

Fokozatosan javul a hangulat 2019.08.07 19:05

A Dow Jones még így is 200 pont körüli esésben van, de ez a 0,8%-os gyengülés már jelentős visszakapaszkodást jelent a nap első feléhez képest. Az S&P-500 most 0,6%-os, a Nasdaq pedig 0,3%-os esést mutat keddhez képest.

Zuhanásból jött vissza Amerika, ütik az olajat 2019.08.07 17:53

A szerdai kereskedés második felében a Dow Jones index 360 pontos, 1,4%-os esésben volt. Ezzel már kicsit szépített a nyitást követő 550 pontos zuhanáshoz képest. A többi vezető indexnél sem jobb a hangulat, az S&P-500 1,1 százalékkal gyengült a keddi záróértékhez képest, míg a Nasdaq eddig megúszta fél százalékos mínusszal.

Zuhanásból jött vissza Amerika, ütik az olajat

A vezető részvények között elvétve találunk csak pozitív teljesítményt, a Disney viszont már 5 százalékos esésben van. A jelek szerint az sem menti meg a filmstúdiót, hogy bejelentették: újraforgatják a Reszkessetek betörők! című karácsonyi klasszikust. Gyengén szerepel egyelőre a pénzügyi szektor is, a JP Morgan mellett a Goldmannak is gyenge napja van eddig.

Zuhanásból jött vissza Amerika, ütik az olajat

A negatív hangulat elsősorban a növekedési kilátások romlásának köszönhető, az elmúlt napokban az amerikai-kínai kereskedelmi háború újabb csatározásai rontották a befektetők kedvét. Ennek köszönhetően az olaj esése is beindult, a WTI már 5 százalékos mínuszban van, mivel attól tartanak a befektetők, hogy a gyengébb növekedés visszaveti a nyersanyag iránti keresletet.

Zuhanásból jött vissza Amerika, ütik az olajat