Előfizetői tartalom

Kettéválik a bankszakma: milliókat kérni érte vagy ingyen adni?

Portfolio
Alig pár hónap múlva életbe lép a befektetési piacot jelentősen felforgató MiFID 2-es uniós irányelv, de még ilyen a közel a határidőhöz sem sikerült dűlőre jutni a szabályozás egyik legfontosabb módosításával kapcsolatban: mi legyen a befektetési elemzésekkel és az azokért fizetett díjakkal. A bankok egy része arra hajlik, hogy ingyen adja elemzéseinek egy részét, az elemzéseket leginkább használó alapkezelők pedig további részletekre várnak, hogy dönteni tudjanak arról, áthárítsák-e a díjakat az ügyfélre vagy saját zsebből fizessék ki.

Amikor a MiFID 2-ről és az ahhoz kapcsoló elemzési díjak sorsáról van szó, legtöbbször azt találgatják, hogy az alapkezelők saját zsebből vagy ügyfélpénzből fizetnek majd a befektetési elemzésekért. A másik lábon viszont a legtöbb elemzést nyújtó befektetési bankok sem tudják, mit csináljanak, náluk a dilemma az, hogy a makrogazdasági és kötvénypiaci elemzésekért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés