Előfizetői tartalom

Idén is jó buli lesz az állampapír?

Portfolio
Az államkötvények gyakorlatilag minden más fix hozamú, szabad felhasználású befektetést lenyomtak Magyarországon tavaly, úgy is, hogy az egyik legmagasabb hozamú állampapírtípus kamata az infláció hiányában csak a kamatprémiumból állt. Idén azonban változások várhatnak az államkötvényekre, egyrészt az infláció, másrészt a felminősítés miatt, ha minden tervszerűen zajlik.

A magyar befektetők körében közkedvelt volt tavaly a Prémium Magyar Államkötvény (PMÁK), a Bónusz Magyar Államkötvény (BMÁK) és a Kamatozó Kincstárjegy (KKJ). Ebből most a BMÁK-ot és a PMÁK-ot fogjuk összehasonlítani. A PMÁK kamatbázisát az infláció alapján határozzák meg, a BMÁK kamatbázisát pedig a diszkont kincstárjegyek hozama alapján. A PMÁK három-...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés