Előfizetői tartalom

Megvan, mibe fektetnek a magyar gazdagok - Ez lenne a siker titka?

Portfolio
Míg a fejlettebb európai gazdaságokban a háztartások által tartott részvények értéke általában meghaladja vagy megközelíti a GDP 10%-át, addig Magyarországon mindössze a GDP 2%-át teszi ki, de ennek több oka is van. A Hitelintézeti Szemle friss számában megjelent írás szerint az, hogy egy háztartás mennyire hajlandó részvényeket tartani, nagyban függ a vagyontól és a jövedelemtől, és attól is, hogy nő vagy férfi a háztartás feje.

A háztartások tőzsdei részvénytartása és a vállalatok részvényben történő finanszírozása között erős kapcsolat mutatható ki - derül ki a Hitelintézeti Szemle legújabb számának azon fejezetéből, amely a háztartások befektetési döntéseit vizsgálta. A fejlettebb európai gazdaságokban a háztartások által tartott részvények értéke általában meghaladja vagy megközelíti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés