Előfizetői tartalom

Az aukciós piac idei 5+1 legnagyobb tanulsága

Portfolio
2017 nyarára jelentek meg az első áttekintések a nemzetközi aukciós piac első féléves teljesítményértől, amiről a műtárgy.com most az artsy elemzése nyomán számol be. Az aukciós piac az idei év első felében határozottan jó teljesítményt nyújtott, amit az is bizonyít, hogy 5,3%-os növekedést könyvelhetett el 2016 első félévéhez képest, és így a teljes forgalma 6,9 milliárd dollárra nőtt az Artprice elemzése szerint. Ez ahhoz képest is fordulat, hogy ez elmúlt két évben az aukciós piac első félévi teljesítménye mindig alacsonyabb volt a 2014-es rekorderedményekhez képest. 2017 első hat hónapjának ezek a legfontosabb tanulságai:

1. Erősödő piacA politikai és gazdasági bizonytalanságokkal (mint Trump megválasztása, a brexit és a lassuló kínai gazdasági növekedés) tűzdelt 2016-ös év után 2017-elején végre néhány kiemelkedő tétel is gazdára talált az aukciós piacon, mint Jean-Michel Basquiat Untitled című 1982-es képe, melyért 110 millió dollárt adtak. Az elemzés szerint egy új felívelő szakasz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés