Előfizetői tartalom

Fehér arany - Mindent a porcelánról!

Portfolio
A porcelánt régen fehér aranynak hívták, mivel nagyon értékesnek számított, az előállítását pedig titok övezte. A porcelánkészítés komoly mesterségbeli tudást és technikai felkészültséget igényel. Az anyag rendkívül sokoldalú, készülhet belőle többek között szigetelő, használati tárgy és nipp is - nem csoda, hogy töretlen népszerűségnek örvend. A harmadik Műtárgyak Éjszakáján jobban megismerhetjük a "fehér aranyat", válogatásunkban a kapcsolódó programokból mutatunk ízelítőt.

A porcelánok őshazája Kína, Európában a 18. század elején dolgozta ki a technikát egy német alkimista, Johann Friedrich Böttger. Az európai porcelán születésének megismeréséhez és a világszerte népszerű, hazai Herendi Porcelánmanufaktúra működésében való elmélyüléshez filmvetítést ajánlunk, a Legenda születése I.-II. c. filmeket, amelyeket az érdeklődők a Herendi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés