Előfizetői tartalom

Mennyit ér egy kortárs műalkotás?

Portfolio
A műtárgypiac jelentőségét jelzi, hogy egyre több komoly elemzés jelenik meg a piaci folyamatokról, és ezek közül műtárgy.com most a francia biztosítócég, az AXA 2017-es Evaluating Contemporary Art című riportjából szemezget. Ez az elemzés egy olyan kérdést tárgyal, ami kulcsfontosságú a biztosítási piacon, de azon túl is fontos: azt, hogy hogyan lehet meghatározni egy kortárs műalkotás értékét.

Az AXA elemzése azért is fontos, mert míg a műtárgypiac többi részén viszonylag stabil kánonok és így stabil értékkategóriák léteznek, a kortárs művészet piaca olyan dinamikusan változik, hogy ennek a működéséről eddig nem készült közgazdaságtani elemzés. Az elemzés, melyet Dieter Dahlhoff, a University of Kassel professzora állított össze, 127 műtárgypiaci szereplővel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés