Előfizetői tartalom

10%-kal nőtt a magyar nyugdíjkasszákban lévő pénz

Portfolio
10,5%-kal növekedett az önkéntes nyugdíjpénztárak teljes vagyona tavaly, ebből a hozam 7%-ot vett ki, míg a maradék a befektetők (főleg az egyéni befizetők) aktivitását jelzi. Az egészség- és önsegélyező pénztárak vagyona a mintegy 41%-kal csökkenő munkáltatói befizetések ellenére is stagnál, hiszen az egyéni befizetések nagyjából kompenzálni tudták a változásokat - mondta el Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) elnöke a szövetkezet sajtótájékoztatóján.

Az egészség- és önsegélyező pénztárak adataival kapcsolatosan a következő adatokat osztotta meg az ÖPOSZ-elnök: a tagdíjbevétel összesítve 0,76%-kal nőtt (nominálisan ez 15,64 milliárd forintot jelent), az egyéni tagdíjfizetés 40,5%-kal (11,13 milliárd forint) növekedett, míg a munkáltató tagdíj-hozzájárulás 40,66%-kal (4,51 milliárd forint) csökkent, a teljes vagyon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés