Előfizetői tartalom

Nyakunkon a nyugdíjválság, és már a befektetések sem segítenek

Portfolio
Sokan tévesen gondolják azt, hogy a hosszú befektetési időhorizonttal rendelkező nyugdíjalapoknak meg se kottyan, ha egy-két évben a piacok rosszul teljesítenek, csakhogy a valóságban a nyugdíjalapok kötelezettségei rövid távú problémák, és ha a piacok úgy fognak esni, mint tavaly, akkor közelebb van a nyugdíjválság, mint gondolnánk - írja véleménycikkében a Bloomberg munkatársa.

A Pew Charitable Trusts adatai szerint egyre nő a különbség az amerikai nyugdíjalapok eszközei és kötelezettségei között, de a legnagyobb probléma nem is ez, hanem a befektetéseken elérhető hozam, ugyanis a kumulált hozamok alacsonyabbak, mint az átlaghozam. Például 7%-os éves hozammal két év alatt 100 dollárból 114,49 dollár lesz, de ugyanúgy 7% lesz az átlaghozam akkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés