Előfizetői tartalom

Álhírekkel hülyíti a magyarokat a Facebookon egy veszélyes kamubefektetés

"Fantasztikus hír" a kriptovilág számára: Szingapúr állítólagos pénzügyminiszter-helyettese, Li Hszien Long reggel vártatlanul bejelentette, hogy a világon elsőként hivatalos kriptodevizát bocsátanak ki, ráadásul néhány kattintással, nyomott áron bárki vehet belőle - írja látszólag a BBC. Az elképesztő fejleménnyel csak néhány apró hiba van: a hír kacsa, Szingapúr nem vezet be semmilyen kriptopénzt, a bejelentést megtevő "hírportál" nem a BBC, hanem annak élethű másolata, Li Hszien Long pedig nem a pénzügyminiszter-helyettes, hanem az ország miniszterelnöke.

A Facebookon bukkant fel egy szponzorált hirdetés kollégánk idővonalán, amely a kamu-BBC oldalára vezet:Egész Magyarország sokkhatás alatt van, ahogy Szingapúr őrületes lépést tesz - áll a címben.Kép: Facebook"Szingapúr megtöri a csendet: kezdődik az anyagi szabadság" - írja az ál-BBC-s kísérőszöveg, ami titokzatosan egy beomlott rejtekfal előtt szerepel. Ha a hirdetésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés