Előfizetői tartalom

Megtudtuk, hogyan reagáltak a magyarok az állampapírok kamatcsökkentésére

Portfolio
Február elején jelentette be az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK), hogy többek között csökkentik a Kamatozó Kincstárjegy (KKJ) és a Féléves Kincstárjegy (FKJ) kamatát is egységesen 25 bázisponttal. A csökkentett kamat életbe lépését megelőző héten a magyar lakosság sosem látott heti keresletet mutatott a KKJ iránt, az FKJ pedig kamatcsökkentés ide vagy oda, továbbra is virágkorát éli.

A KKJ már jó ideje vezeti a lakossági állampapírok sikerlistáját, az utóbbi időben szinte hónapról hónapra rekordot dönt a havi értékesítési adatokkal. A KKJ-ban lévő megtakarítások állománya a 2000 milliárd forinthoz közelít, csak múlt hónapban 98 milliárdot meghaladó mennyiségben vettek be belőle a magyarok.A KKJ-tól eltérően az FKJ egészen tavaly novemberig nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés