Előfizetői tartalom

Megvédik a nyugdíjpénzünket - A betétbiztosító kezelheti az új alapot

MTI
|
Portfolio
A pénzügyi garanciarendszer kiterjesztése esetén az OBA hatékony alapkezelő lehetne - mondta Windisch László az OBA alapításának 25. évfordulója alkalmából tartott eseményen. Ezzel értelmezésünk szerint arra utalt, az OBA kezelhetné azt az új alapot, amelyet a nyugdíjpénztári befizetésekből állítanának fel a nyugdíjpénztári vagyon garantálására.

Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) az elmúlt 25 évben 17 hitelintézet fizetésképtelenségét követően több mint 180 ezer betétest kártalanított, a kártalanítás összege 2018-ig meghaladta a 263 milliárd forintot - ismertette Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke, az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) igazgatótanácsának elnöke. Hangsúlyozta, Magyarországon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés