Előfizetői tartalom

Nyugdíjbomba készül Magyarországon, egész Európa a csodájára járhat

Hamarosan egymással is összehasonlíthatóvá válhatnak a különféle nyugdíjcélú terméktípusok, állítólag az MNB már majdnem el is készült a nyugdíjbiztosításoknál elérhető TKM-hez hasonló mutatószámokkal a másik két adókedvezményes nyugdíjtermékre adaptálva is. Úgy tűnik, a jövőre életbe lépő EU-szabályokat viszont még megvárja a felügyelet, mielőtt tényleg megtudjuk, melyik a legolcsóbb nyugdíjcélú termék. Mindenesetre, akárcsak a TKM, egy ilyen mérőszám publikálása egész Európában élenjáró innovációnak számítana, melynek az EU-s szabályozók is a csodájára járhatnak.

Mire készülhet az MNB?Úgy értesültünk, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a megtakarítási célú életbiztosításoknál elérhető Teljes Költségmutatóhoz (TKM) hasonló egységes mérőszámon dolgozik a másik két államilag támogatott nyugdíjcélú megtakarításhoz, az önkéntes nyugdíjpénztárakhoz és a nyugdíj-előtakarékossági számlákhoz (NYESZ) is. Ez lényegében összehasonlíthatóvá...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés