Előfizetői tartalom

Új rekordot állítottak fel januárban a lakossági állampapírok

Portfolio
Csaknem 190 milliárd forinttal emelkedett januárban a lakossági állampapírok állománya, mellyel az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) a 2016-os éves tervének több mint harmadát gyűjtötte be egy hónap alatt. A forintban kibocsátott állampapírok teljes mennyisége 3707 milliárd forintot tett ki az év első hónapjának végén, a Féléves Kincstárjegyek értékesítése pedig sosem látott szintre ugrott - derül ki az ÁKK legfrissebb közleményéből.

A 189,6 milliárd forintos januári értékesítési csúccsal az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) a 2016-os éves tervének több mint harmadát gyűjtötte be egy hónap alatt. Ezzel 3707 milliárdra emelkedett a lakossági forint állampapírok állománya, mely a forint adósság 22 százalékát teszi ki. A Prémium Euró Magyar Államkötvénnyel (P€MÁK) együtt a teljes állomány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés