Előfizetői tartalom

Végre egy hónap, ami nem csak az állampapírokról szólt a magyaroknál

Portfolio
A legfrissebb statisztikák szerint jelentősen megugrott a magyar háztartások kereslete a befektetési alapok és a részvények iránt, de az állampapírok 83 milliárd forintos nettó tranzakcióját így sem tudták meghaladni novemberben. A bankbetétek iránti kereslet kissé visszaesett, de a bankbetétek és értékpapírok összesített havi kereslete a 2016-ban eddig mért legmagasabb szinten, 150 milliárd forinton zárt novemberben.

Az MNB novemberre vonatkozó legfrissebb statisztikái szerint a bankbetétek és az értékpapírok iránt is pozitív keresletet mutattak a magyarok, bár az értékpapírok iránti kereslet közel 20 milliárd forinttal meghaladta a bankbetétekét. Novemberben az értékpapírok közel 93 milliárd, míg a bankbetétek közel 72 milliárd forintos értékesítéssel zártak, az összesített 150...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés