Előfizetői tartalom

Eltapsolja a lakosság a devizahiteles pénzeket?

Portfolio
Az OTP Öngondoskodási Index októberben 36 ponton állt, pozitívan értékelhető, hogy az index az utóbbi időszakban folyamatosan emelkedő trendet mutatott. Az egyes elemek egyensúlyban voltak, nem tudnék kiemelni egy-egy olyan tételt, amely drámaian megváltoztatta volna az index értékét. Ehelyett azt kell mondanom, hogy az összes indexelemben mutatkozott pozitív változás és ez bizakodásra ad okot - mondta el Nyitrai Győző, az OTP Bank Megtakarítási Szolgáltatások Főosztályának igazgatója a Portfolio-nak adott videóinterjújában.

Az index kapcsán és a saját számainkból is alapvetően azt látjuk, hogy a gazdasági környezet és az alacsony hozamok inkább arra sarkallják a megtakarítókat, hogy elgondolkozzanak, miből is lesz a jövőben megtakarításuk, esetleg a nyugdíjuk. Két nagyon szignifikáns tendencia kezd kialakulni. Egyrészt, a már most megtakarítani képes lakosság egyre többet tesz félre és elkezd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés