Előfizetői tartalom

Zseniális, ahogy újjászületik Budapest legnépszerűbb kerülete

Portfolio
Minden városban vannak épületek, amik ugyan nem tartoznak a legismertebb látnivalók közé de építészeti stílusuknak vagy egyediségüknek köszönhetően évszázadokon keresztül megbecsült elemei az épített környezetnek. Budapesten ide sorolhatók a leghíresebb villaépületek, amelyek közül az utóbbi időben egyre többet újítanak fel megőrizve eredeti formájukat, de új funkciót adva nekik. A XII. kerületben különösen sok olyan villa található, amire a mai napig értékként tekint a főváros, így ezek felújítása - a belvároshoz való közelség és a zöld területek magas arány mellett - szintén szerepet játszik abban, hogy a Hegyvidék az egyik legélhetőbb és a kirándulók körében a legnépszerűbb kerülete legyen Budapestnek.

A XII. kerület már a középkorban is kedvelt vadászterület volt, az erdővel borított részei pedig azóta is népszerű kirándulóhelynek számítanak. A Normafa a Budai Tájvédelmi Körzet része, de innen indul a híres Fogaskerekű Vasút és a Libegő is. A kerületben Budapest népességének növekedésével az egykori majorságok és szőlőskertek helyét fokozatosan vették át...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés