Előfizetői tartalom

Az eurózónába menekül a tőke az amerikai-kínai háború miatt

MTI
|
Portfolio
A közelmúltbeli mélypontok közelébe süllyedtek az euróövezeti államkötvények hozamai kedden, mivel a befektetők továbbra is a kockázatkerülést választják az amerikai-kínai kereskedelmi háború gyors és drasztikus kiszélesedése miatt, illetve a Fed-vágások árazása miatt a dollár és az amerikai kötvényhozamok esnek. Azt, hogy az eurózóna kötvénypiacára (is) menekül a tőke az amerikai-kínai viszály miatt, abból is látszik, hogy az euró hétfő hajnal óta jelentősen erősödött a dollár mellett számos más nagy devizával szemben is. A jelek szerint egyébként a magyar államkötvényeket és forintot is erősítheti ez a tőkemenekülés.

A válságok idején biztos menedéknek számító kötvények hozamai csökkentek, a részvénypiacokon viszont tovább nőttek az amúgy is tetemes veszteségek, miután az amerikai pénzügyminisztérium hétfőn hivatalosan devizamanipulátornak minősítette Kínát, 1994 óta először. Arról, hogy ez mennyire volt megalapozott volt, vagy mennyire politikai jellegű, ebben a cikkünkben írtunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés