Előfizetői tartalom

Barcza: ha tovább nő a lakosság étvágya, akkor lépnünk kell

Mostanra kialakult az adósságnak egy olyan szerkezete, ami szerintünk egészséges mind a deviza részarány, mind a lakossági állampapírok esetében - mondta a Portfolio-nak adott interjúban Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója. A szakember szerint így, ha jövőre is ugyanilyen ütemben folytatódik a felfutás, akkor elképzelhető, hogy további lépésekre lesz szükség, a lakossági láz hűtése érdekében. Sőt, már be is jelentett egy lépést: a tervek szerint 2018-ban több lakossági állampapír esetében szűkítenék a lehetséges vásárlói kört. Barcza szerint idén is magabiztosan csökken majd az adósságráta, pár éven belül pedig akár három fokozattal is felminősíthetik Magyarországot.

Új állampapír jön jövőre. Portfolio: Kezdjük rögtön az újdonsággal: kedden sajtótájékoztatón ismertették a 2018-as finanszírozási tervet, illetve annak kapcsán elárulták, hogy egy új euróalapú kötvénnyel is a piacra lépnek az első negyedévben, amit a belföldi intézményi befektetőknek értékesítenének. Pontosan mit lehet tudni az új termékről? Barcza György:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés