Előfizetői tartalom

Eddig titkolták, de kiszámoltuk: így csavarják ki a bankok kezéből a játékszerüket

Az év első öt hónapjában majdnem 340 milliárd forint értékben vehetett vissza lakossági állampapírt intézményi szereplőktől az ÁKK - derül ki a Portfolio számításaiból. Az adósságkezelő eddig nem árulta el a visszavásárlások mértékét, csak azt ismerte el, hogy fokozatosan vesznek vissza lakossági papírt az intézményektől. Májusban egyébként megint csak minimális állománynövekedést sikerült összehozni a lakossági papíroknál, vagyis tényleg erősen lassul a növekedés az utóbbi hónapokban.

Májusban sem nagyon ment a növekedés lakossági frontonAz áprilisi 40,5 milliárd forint után májusban 18,5 milliárddal hízhatott a lakossági állampapír-állomány, vagyis továbbra is messze van a korábban látott intenzív havi növekedési ütem. A Portfolio számításai szerint 7166,4 milliárd forint lehetett az állomány a múlt hónap végén (az ÁKK már csak negyedévente ad...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés