Előfizetői tartalom

Évek óta nem történt ilyen a lakossági állampapíroknál - A bankoknak is van köze hozzá

Több mint 200 milliárd forinttal csökkent februárban a lakossági állampapírok állománya, ekkora visszaesésre évek óta nem volt példa - derül ki a csütörtökön közzétett részletes államháztartási adatokból. Kis utánajárás után az a kép rajzolódik ki, hogy most járnak le azok az állampapírok, melyek az elmúlt években a bankok kezébe kerültek, és a szigorítás miatt már nem tudják megújítani őket. Emellett persze a lakosság étvágya sem akkora, mint korábban, ezért lehet most feltűnő a nagy egyszeri állományok eltűnése.

Hirtelen zuhant nagyot a lakossági állományA januári 7543,9 milliárd forintról februárban egyszeriben 7331 milliárd forintra esett vissza a lakossági állampapírok állománya - derül ki a Pénzügyminisztérium által közzétett részletes államháztartási tájékoztatóból. Ekkora havi esésre évek óta nem volt példa, 2013-14 óta egyértelmű sikertörténet volt a lakossági állampapírok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés