Előfizetői tartalom

Hatalmasat kaszálnak, akik jókor bíztak Magyarországban - Mutatjuk, kik azok

Az utóbbi években látott pozitív folyamatoknak köszönhetően a jelenleg piacon lévő magyar devizakötvények árfolyama kivétel nélkül 100 százalék felett van. Persze így sem biztos, hogy érdemes eladni a befektetőknek a papírokat, hiszen ezek évente nem ritkán 6-8 százalékos hozamot garantálnak euróban vagy dollárban. A Templeton szerepe ma már minimálisra csökkent a magyar piacon, de a helyére léptek olyan külföldi befektetők, akik most learatják eddigi bizalmuk gyümölcsét.

Nagyot mentek a magyar devizakötvényekTavaly a teljes adósságon belül 20 százalék alá csökkent a devizaadósság részaránya, azonban még mindig bőven vannak magyar devizakötvények a piacon. Az ÁKK adatai szerint 2018 végén több mint 12 milliárd dollár, 2,9 milliárd euró, 4 milliárd kínai jüan és 30 milliárd japán jen értékben voltak korábban kibocsátott devizakötvényeink.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés