A tervezett 55 helyett 75 milliárd forint értékben adott el kötvényeket csütörtökön az ÁKK, főleg az öt- és tízéves papírok fogytak jól. A hozamok nagyot estek a legutóbbi aukcióhoz képest, de ez várható is volt a másodpiaci jegyzések alapján.
Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

A hároméves kötvények esetében a meghirdetett 20 milliárd forintos tételre mindössze 29,6 milliárd volt a kereslet, amiből 22,5 milliárdot fogadott el az adósságkezelő. Az átlaghozam 1,27% volt, ami 20 bázisponttal volt alacsonyabb a két héttel korábbinál és egy bázisponttal magasabb volt a szerdai másodpiaci referenciaértéknél.

Ma is megnyomta az ÁKK a kötvényeladást, szakadtak a hozamok


Ötéves kötvényből szintén 20 milliárdos értékesítés volt az ÁKK célja, végül 55,4 milliárdos kereslet mellett a maximális ráemelést is kihasználták és 30 milliárdot fogadtak el. A hozam abban az esetben 2,66 százalék volt, ami 17 bázisponttal elmaradt a legutóbbi aukció adatától és megegyezett a szerdai referenciahozammal.

Ma is megnyomta az ÁKK a kötvényeladást, szakadtak a hozamok


Tízéves kötvényből egy hónapja tartott legutóbb aukciót az adósságkezelő, ma a 15 milliárd forintos kínálat mellett 60,5 milliárd forint volt a benyújtott ajánlatok összege, amiből 22,5 milliárdot el is fogadtak, vagyis szintén a maximális ötven százalékos ráemeléssel éltek. A 3,15%-os átlaghozam 48 bázispontos zuhanást jelentett a legutóbbi értékesítéshez képest és megegyezett a szerdai másodpiaci értékkel.

Ma is megnyomta az ÁKK a kötvényeladást, szakadtak a hozamok


A most eladott 75 milliárd forintnyi kötvényt szokás szerint kora délután még megfejelheti az ÁKK az úgynevezett nem kompetitív aukción, ahol további kereslet esetén adhat el állampapírt.