Előfizetői tartalom

Nagyon ráharaptak a magyarok a szuperállampapírra - Vissza kell fogni a rohamot?

Eddig egyértelműen kirobbanó siker az új szuperállampapírként aposztrofált Magyar Állampapír Plusz (MÁP+), hiszen négy hét alatt több mint 1000 milliárd forint talált gazdára a kedvező kamatozású lakossági termékből. Bármilyen hihetetlen, azért az állam étvágya sem határtalan a befektetéseinkkel kapcsolatban, hiszen vannak adósságcélok, amiknek meg kellene felelni. Mi lesz, ha nem csillapodik a háztartások rohama? Hogyan tudja hűteni a piacot az állam?

Eddig sikersztori a szuperállampapírJúnius elején indult el a MÁP+ értékesítése, amivel kapcsolatban már előzetesen komolyak voltak a várakozások. Egyrészt ez jelenleg a piacon elérhető legvonzóbb lakossági állampapír, hiszen az ötéves futamidő végéig majdnem évi 5 százalékos hozamot lehet vele elérni, másrészt az év első öt hónapjának adatai azt mutatták, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés