Előfizetői tartalom

Visszaadja a kormány a bankadó felét? Egyre büdösebb a nagy magyar sikersztori

Évek óta azt hisszük, hogy nem tud tovább hízni a lakossági állampapírok állománya, idén azonban tíz hónap alatt megint majdnem 1600 milliárdos növekedést láttunk, ami meghaladta a tavalyi egész év adatát. Vagyis látszólag nem csillapodik a lakosság állampapír-étvágya. Az viszont már korábban is látszott, hogy biztos nincs az összes ilyen állampapír a lakosságnál, a részletes adatok elemzése után pedig az is kijelenthető, hogy ezermilliárdos nagyságrendben lehet a bankoknál.

Képtelen csillapodni a rohamAz év első tíz hónapjában összesen 1597,2 milliárd forinttal nőtt a forintalapú lakossági állampapírok állománya, ha pedig valamilyen csoda folytán novemberben és decemberben nem csökken 100 milliárddal az állomány, akkor új éves rekordról beszélhetünk. A tavalyi 1106 milliárdos nettó állománynövekedést pedig már most 50 százalékkal sikerült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés