Az elmúlt két napban tovább esett a magyar kötvények hozama, így a tízéves jegyzés már csak 1,76% - derül ki az ÁKK hétfői adataiból. Vagyis egyelőre korántsem beszélhetünk arról, hogy lecsillapodtak volna a kedélyek a kötvénypiacon, továbbra is sok esetben irreális árazásokat látunk.
Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Csütörtökön megemlékeztünk róla, hogy 1,9 százalék alatt új mélypontot döntött a tízéves magyar referenciahozam. Azóta sem állt meg az esés, hétfőn már csak 1,76 százalék volt a jegyzés. Az alábbi grafikonon látszik, hogy május eleje óta majdnem megfeleződött a tízéves hozamunk.

Azt hiszed, vége a kötvénypiaci őrületnek? Akkor nézd meg ezt az ábrát Magyarországról!


Ezzel párhuzamosan az ötéves magyar kötvény 0,91 százalékon ért el új mélypontot, míg a hároméves papír 0,52 százalékos hozama szintén hajszálra van a mindenkori legalacsonyabb értéktől.

Azt hiszed, vége a kötvénypiaci őrületnek? Akkor nézd meg ezt az ábrát Magyarországról!


A rövid kincstárjegyek hozama egyelőre alig változik, továbbra is kicsivel nulla felett állnak. Ennek oka, hogy nincs már komoly tér a csökkenésre, illetve a rövid oldalt elsősorban az MNB monetáris politikája határozza meg, ami hosszú ideje változatlan. A hosszabb papírokat viszont elsősorban a nemzetközi környezet és a hosszútávú kamatkilátások mozgatják.

2019.08.12 05:55 Akkora vihar készül, amibe beleremeghet a világgazdaság
2019.08.06 10:45 A németeknek köszönhetően történelmi rekordjához közelít Magyarország
2019.08.08 14:30 Sosem volt még ilyen alacsony Magyarország tízéves hozama