Előfizetői tartalom

Belendült a dollár, másfél éves mélypont felé araszol a forint

Portfolio
Péntek délután meglódult a dollár a nemzetközi devizapiacokon, ami összefügg azzal, hogy a piac reménykedik a szombati Trump-Hszi kereskedelmi megállapodásban, ami ha összejön, további Fed kamatemelésekhez vezet. A zöldhasú ereje miatt a dollár/forint jegyzések újra észak felé vették az irányt és így péntek estére ismét közel kerültünk ahhoz, hogy új másfél éves forintmélypontról beszélhessünk.

A kiváró hangulat a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon ma délután azért fordult mérsékelt optimizmus felé, mert Donald Trump amerikai elnök kereskedelmi főtanácsadója úgy nyilatkozott: szerinte sikeres lesz a szombat esti Trump-Hszi tanácskozás az amerikai-kínai kereskedelmi vitákról és emiatt az amerikai részvénypiacok emelkedni kezdtek, a dollár pedig elkezdett erősödni....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés