Előfizetői tartalom

Hanyatlik ausztrál dollár

Portfolio
A várt bő 7 ezres növekedéssel szemben közel 23 ezer fővel csökkent a foglalkoztatottak száma decemberben Ausztráliában, a teljes munkaidőben foglalkoztatottaké pedig 32 ezerrel, így jókora negatív meglepetés érte hajnalban a piacokat. Ez azonnal meg is látszott az ausztrál dollár árfolyamában, amely amerikai társával szemben 3,5 éves mélypontra hanyatlott, mivel a piacok elkezdtek jobban hinni abban, hogy az ausztrál jegybank további kamatvágást kényszerül végrehajtani.

A munkanélküliségi ráta azért nem emelkedett 5,8%-ról, mert közben az aktívnak számító munkaerőpiaci réteg 8 éves mélypontra is szűkült (mint viszonyítási alap), így ez összességében csak tovább rontja a hajnali jelentés optikáját. A ma hajnali ausztrál foglalkoztatási jelentés azért is okozott jókora negatív meglepetést, mivel más, a közelmúltban megjelent magánszektorbeli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés