Előfizetői tartalom

Mesterségesen állítják talpra a lírát a törökök, csütörtökön jön a teszt

Portfolio
Kiszorítják a líra likviditást a bankrendszerből és ezzel felnyomják a bankközi kamatokat, így kerülik el a hivatalos jegybanki kamatemelést és így állítják talpra mesterségesen a török lírát - lényegében ez rajzolódik ki azokból a lépésekből, amelyeket a török gazdaságpolitikai vezetés az utóbbi két napban tett. Holnap, azaz csütörtökön jön az igazi hitelességi teszt, ekkor tartja ugyanis világszintű telefonkonferenciáját az új török pénzügyminiszter, aki Erdogan elnök veje és amely eseményre az előzetes várakozásokkal szemben 1000 fő helyett immár mintegy 3 ezren regisztráltak.

Amint délelőtt már rámutattunk: a török jegybank trükkös lépések sorozatával, a török kereskedelmi bankok által köthető ügyletméretek összességének korlátozásával igyekszik elérni, hogy a líra stabilizálódjon. Erre ma este rátett még egy lapáttal az, hogy a török tőkepiaci tanács bejelentette: holnaptól legalább szeptember 3-ig nem lehet tőkeáttételes új...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés