Csütörtök reggel még az volt a kérdés, át tudja-e vinni a forint a 325-ös szintet, aztán mindenkire rácáfolva könnyedén győzte le a lélektanilag fontos határt és ezzel egy fontos trendvonalon is átment a forint az erősödés irányába. Utóbbi afelé mutat, hogy tovább erősödhet a forint, igaz nagy kérdés, hogy erre a nemzetközi befektetői hangulat ingadozása alkalmat ad-e.
Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Jöhet a további erősödés 2019.08.09 10:25

A forint a tegnapi erősödéssel és azzal, hogy ma reggel stabil volt, azt bizonyította, hogy sikerült tartósan az alábbi grafikonon berajzolt emelkedő trendvonalat letörnie. Ez a technikai elemzés szabályai alapján további forinterősödés felé mutat. Ha ez így lesz, akkor a következő fontosabb támasz szint az EURHUF-ban a 322-es szint lehet, ott húzódik a 200 napos mozgóátlag. Amennyiben újra a gyengülés felé mozdulna a forint, a 328-as minapi tetőt érdemes figyelni az árfolyamban. Reggel óta egyébként már volt egy kb. 30 filléres forintgyengülés, azaz a 324-es szintet egyelőre nem tudta még elérni a forint.

Nagyot ment tegnap a forint - Maradt még szufla benne? 2019.08.09 08:45

Péntek reggel 324,2 körül járt a forint az euróval szemben, ez megegyezett a csütörtök esti árfolyammal. A tegnap nagy erősödés 326 közeléből hozta le egészen eddig az euró árfolyamát. Látszólag semmi oka nem volt a forintnak a jó teljesítményre, elsősorban a nemzetközi hangulat mozgatta az árfolyamot, a befektetők megint félretették kicsit az aggodalmaikat. Persze az utóbbi hetek ingadozásából kiindulva ez a hangulat bármikor újra megváltozhat a forint ellenében. A dollárral szemben most 289,74-nél járunk, míg az angol font 351,7 forintba kerül.

Nagyot ment tegnap a forint - Maradt még szufla benne?

A régióban a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdték a napot, de a forint az utóbbi napokban egyértelműen felülteljesítő volt, hiszen a versenytársak minimális gyengülése mellet egy százalékkal erősödött az elmúlt egy hétben. A feltörekvő piacokon a török líra alig mozdult a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig minimális erősödéssel kezdett.

Az euró-dollár árfolyam tegnap este megint 1,12 alá bukott, vagyis a dollárnak sikerült kicsit erősödnie, de egyelőre nem látszik, mitől lehetne ez tartós. Ma reggel megint inkább az euró mutat minimális erősödést, így 1,1187-nél jár a jegyzés. A japán jen további 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, az angol font pedig stagnálással kezdte a napot.

Nagyot ment tegnap a forint - Maradt még szufla benne?