Továbbra is 319 körül jár a forint az euróval szemben, hétfő reggel minimális elmozdulással kezdett a magyar deviza. Közben a nemzetközi devizapiacon is kis mozgásokkal indul a nap, úgy tűnik, hogy kivárnak a befektetők a friss hírek előtt.

Hétfő reggel 319,1-nél járt a forint az euróval szemben, ez minimális elmozdulást jelentett csak múlt péntekhez képest. Az utóbbi napokban 320 közelébe gyengült a forint, de egyelőre nem ment a lélektani szint fölé a jegyzés. A következő napokban megjelenő hírek dönthetik el a további irányt. A dollárral szemben 281,6-nál jár a magyar deviza, míg az angol font 363,85 forintba kerül.

Nekifut a forint a 320-nak vagy megint visszaerősödik?


A régiós versenytársak közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális erősödéssel kezdte a napot, míg a feltörekvő piacokon a török líra 0,1 százalékot javított a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig szintén hasonló javulást mutat.

A dollár az elmúlt napokban erősödött az euróval szemben, eltávolodott az 1,14-től a jegyzés. Hétfő reggel egyelőre nem látszik ennek folytatása, 1,1321 körül stagnál az árfolyam. Közben a japán jen 0,2 százalékos gyengüléssel kezdett a dollárral szemben, az angol font pedig 0,1 százalékot veszített.

Nekifut a forint a 320-nak vagy megint visszaerősödik?