Előfizetői tartalom

Szárnyal a font a csökkenő Brexit-veszély miatt

MTI
|
Portfolio
Ugrással folytatódott vasárnap késő este a brit font piacán a kereskedés a főbb devizákkal szemben, hiszen a hétvégén közzétett Brexit közvélemény-kutatások azt mutatták: újra csekély többségbe kerültek a bennmaradást támogatók. Az egyik felmérésben markánsan nőtt azok aránya, akik az esetleges kilépés erősen negatív anyagi következményei miatt ilyedtek meg. Közben David Cameron brit miniszterelnök arra figyelmeztetett vasárnap, hogy ha most kilépek, akkor nem lenne visszaút az Európai Unióba.

Egyhetes csúcsra ugrott a font100 pipes ugrással folytatódott vasárnap késő este a brit font dollárral szembeni árfolyamában a kereskedés péntek éjjelhez képest, így a font/dollár árfolyam 1,4450-nél bő egyhetes csúcsra ért. Az euróval szemben nem ilyen látványos a font erősödése (kb. 20 pippel 0,7830-ig süllyedt az euró/font kurzus), mivel maga az euró is jelentősen erősödött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés