Előfizetői tartalom

Fidesz kétharmad ide vagy oda, Magyarország igazi menedékországgá válhat

Portfolio
A populizmus ellenére óriási különbség van Lengyelország és Magyarország, illetve a másik oldalon Törökország és Oroszország politikai kockázatai között, és ez a kötvényhozamok közelmúltban látott elmozdulásában is kiütközik - hívja fel a figyelmet a Bloomberg cikke. A magyar és a lengyel állampapírok különösen vonzóvá válhatnak a geopolitikai feszültségek fokozódásával, hiszen bár nincsenek kitéve olyan nagy politikai kockázatoknak, mégis érdemi hozamot biztosítanak a befektetőknek az alacsony eurózónás hozamkörnyezethez képest.

A nyugati országok és Oroszország utóbbi hetekben kiéleződött konfliktusa, illetve a szíriai háborús helyzet nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy az elmúlt időszakban az orosz és a török állampapír-hozamokban is érdemi emelkedést láthattunk (a törököknél erre rátesznek a piaci szereplők meglátása szerint túl laza monetáris politika körüli aggodalmak is).A növekvő geopolitikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés