Előfizetői tartalom

Szépen megszedte magát, aki Magyarországra fogadott

Több mint öt éve követhetjük nyomon a Franklin Templeton magyar befektetéseinek alakulását, bár az utóbbi időben jelentősen megcsappant a cég kötvényállománya. A második negyedév végére kevesebb mint 50 millió dollár maradt az egykor még 12 milliárd feletti magyar portfólióból, vagyis már nem túlzás kijelenteni, hogy ha nem is végleg, de egy jó időre búcsút inthetünk annak, akit sokan a megmentőnknek tartottak az utóbbi években. Ez a mentőakció egyébként kifejezetten jól jövedelmezett az amerikai alapkezelőnek, számításaink szerint a kockázatos magyar befektetések jócskán az átlag feletti éves hozamot produkálhattak a cégnek, ezzel pedig hozzájárultak az alapjaik kimagasló teljesítményéhez.

Mostanra szinte teljesen kivonultakAz utóbbi időszakban ugyan negyedévről negyedévre nyomon követtük a Franklin Templeton magyar állampapír-állományának alakulását, de ezek az adatok már egyre kevésbé voltak érdekesek, hiszen nagyjából 2015 eleje óta azt látjuk, hogy intenzíven építette le kitettségét a cég. A 2014 végén még 11,9 milliárd dollárt érő magyar portfólió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés