Előfizetői tartalom

Több pénz kell idén Magyarországnak, de a lakosság megmenti

Portfolio
Az uniós forráslehívás költségvetési megelőlegezése miatt az eredetileg tervezettnél lényegesen magasabb lehet a 2016-os finanszírozási szükséglet Magyarország esetében, azonban a terv feletti lakossági értékesítés miatt ez nem okoz gondot - olvasható a Citibank friss elemzésében. Az amerikai bank szerint devizakötvény-kibocsátásra nem lesz szükség idén a legutóbbi jüanalapú értékesítést követően.

Az eredeti tervektől jelentősen eltérhet a pénzforgalmi hiány idén. Az első negyedévben az adóbevételek a vártnál kedvezőbben alakultak, emellett az állami földértékesítésekből befolyó összeg egyszeri bevételt jelent. Ezt azonban ellensúlyozhatja az uniós források felgyorsított lehívása, ami az előfinanszírozás miatt megterheli a költségvetést.Kapcsolódó cikkünk2016.03.29Beleremeg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés