Előfizetői tartalom

Lassul Európa legnagyobb gazdasága

Portfolio
Egyre több jel utal arra, hogy Németország gazdasága lendületet veszíthet a nyáron - áll a Bundesbank havi jelentésében. Ugyanakkor abban már egyre biztosabbak lehetünk, hogy az időjáráshoz köthető, kiemelkedően gyenge első negyedév után, 2013 második negyedévében fellendülést mutatott Németország. Legalábbis a jelenleg publikálásra került indikátorok ezt mutatják, de az előzetes GDP adatokra augusztus 14-éig még várnunk kell. A Bundesbank szerint ugyanakkor 2013-ban csak 0,3 százalékkal bővülhet a német gazdaság.

A második negyedéves (feltételezhető) fellendüléshez a Bundesbank jelentése szerint főleg az ipar járulhatott hozzá. Különösen az építőipar tudott felmutatni kedvező jeleket a második negyedév során. Ugyanakkor a már második hónapja kedvezően alakuló júniusi Ifo gazdasági hangulatindex ellenére, a Bundesbank csökkentett az idei évre vonatkozó növekedési prognózisán....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés