Előfizetői tartalom

Megismétlődhet a nyári pánik, ami a forintot is magával sodorta

Portfolio
A mai kereskedésben új hétéves csúcsra kapaszkodott az amerikai 10 éves állampapír-hozam, annak következtében, hogy az elmúlt napokban rendkívül optimistán nyilatkozott az amerikai gazdaság helyzetéről Jerome Powell Fed-elnök. Legutóbb, amikor idén áprilisban 3% fölé, új többéves csúcsra emelkedett az amerikai 10 éves hozam, olyan feltörekvő piaci lavinát indított el, aminek Argentína és Törökország is áldozatává vált, de Magyarország (és a forint) sem úszta meg következmények nélkül.

Jerome Powell, a Federal Reserve elnöke az elmúlt napokban több megszólalásában is nagyon optimistán nyilatkozott az amerikai gazdaság helyzetével kapcsolatban. Powell szerint az Egyesült Államok gazdasága különlegesen jó helyzetben van, alacsony munkanélküliség, visszafogott infláció és dinamikus GDP-bővülés jellemzi, ezek a körülmények pedig a közeljövőben minden előjel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés