A részvénypiacok esése minimálisan mozgatta meg a forint árfolyamát reggel, később azonban nagyobb gyengülés bontakozott ki. A forint idei mélypontjára került.
Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Megállt a gyengülés 2018.02.09 15:08

Délután már csak mérsékelt mozgásokat láthattunk a forint piacán, miközben a nemzetközi befektetői hangulat nem javult.

Az euró/forint kurzus 312 felett maradt, így ha nem kapaszkodik vissza a hazai fizetőeszköz, akkor idei mélypontján zárja a hetet.

Esik a forint 2018.02.09 10:53

Délelőtt tovább gyengült a hazai deviza, az euró/forint kurzus 312,2-ig emelkedett, ami új idei mélypontot jelent. Az amerikai dollárt már 254,6-os szinten jegyzik.

A lengyel zloty is esett az euróval szemben, így a forint gyengülése nem "lóg ki" a sorból.

Idei mélypontján szédeleg a forint, de nincs pánik 2018.02.09 09:25

A részvénypiacok esése minimálisan mozgatta meg a forint árfolyamát, vagyis a hazai deviza egyelore nem teljesít rosszul a fokozott volatilitás közepette. Tegnapi mélypontjáról azonban nem tudott felállni a forint, sot, néhány fillérrel tovább gyengült. Ugyanakkor a klasszikus menedékeszközök sem erosödnek érdemben, ami a komoly részvénypiaci zuhanás ellenére nem utal pánikhangulatra.

Az euró/forint kurzus 311,5 körül mozog péntek reggel, így a hazai deviza nem mozdult érdemben a tegnap esti árfolyamhoz képest. Igaz, csütörtökön idei mélypontjára szédült a forint árfolyama, ehhez képest az elmozdulás igazán minimális.

Idei mélypontján szédeleg a forint, de nincs pánik

A régiós devizák sem mutatnak érdemi esést, így egyelőre nem lehet azt mondani, hogy a korábbi hangulatromlás közepette elkezdték volna adni a kockázatosabb eszközöket a befektetők, miközben a menedékeszközök sem igazán erősödnek.

Leginkább a volatilitás növekedéséről lehet beszélni, mintsem pánikról, hiszen az európai tőzsdeindexek ma már pozitív tartományban nyitottak, miközben az amerikai tőzsdék hatalmas esést produkáltak.

Idei mélypontján szédeleg a forint, de nincs pánik

Az euró/dollár árfolyam 1,228-ig emelkedett a hajnali 1,225-ös szintről, a dollár/forint kurzus pedig 253,5 körül ingadozik. Miután az elmúlt napokban az euró eltávolodott hároméves csúcsától a dollárral szemben, ugyanezt a folyamatot láthattuk a dollár/forint árfolyamnál is.

Idei mélypontján szédeleg a forint, de nincs pánik

Jó hír, hogy az Egyesült Államokban nem lesz kormányzati leállás, miután az utolsó utáni pillanatban megegyeztek a felek. Fontos makrogazdasági hírek azonban nem várhatóak a továbbiakban, hangulat alapú kereskedésre lehet számítani a devizapiacon.

Idei mélypontján szédeleg a forint, de nincs pánik