Előfizetői tartalom

Jóval a várt alatt a költségvetés hiánya (2.)

Portfolio
Minimális, 5.4 mrd hiánnyal zárt az államháztartás júliusban. A várakozások 30-40 mrd Ft között szóródtak, ugyanakkor az MFB részére teljesített átutalással a várt hiány 35 mrd Ft-tal magasabb volt . A központi költségvetés kiadási többlete 18.5 mrd Ft volt (az MFB részére teljesített 35 mrd Ft-tal együtt alaptőkeemelési céllal), míg az elkülönített állami pénzalapoknál 6.8, a TB-ben 6.3 mrd Ft szufficit keletkezett.

Az első hét hónapban a kumulatív hiány mindössze 151.3 mrd Ft-ot tett ki, mely az éves előirányzat 30.7%-a. A központi költségvetés első hét havi hiánya 102.7 mrd Ft volt, mely az előirányzat 21.4%-a. A TB hiánya az éves előirányzatot 6.4-szeresen haladta meg, ugyanakkor az egyes bevételi és kiadási tételek éven belüli egyenlőtlen eloszlása miatt itt még jelentős korrekciók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés