Előfizetői tartalom

Rába: indul a nagy ingatlan projekt - 1.fázis: 1.3 mrd Ft

Portfolio
A Rába ingatlan értékesítési tervei már hosszabb ideje ismertek a befektetők előtt. Az eddigiekben a legnagyobb terület, a Budai úti ingatlan részleges értékesítésére szándéknyilatkozatig jutott a társaság a vevővel. Egy mai MTI információ szerint a Győri Önkormányzat elfogadta a terület új rendezési tervét. A rendezési terv elfogadása mérföldkövet jelent a Rába számára, hiszen most már csupán - egy lényegesen gyorsabb eljárás eredményeként - az építési tervek elfogadása szükséges az értékesítési szerződés életbe lépéshez az ECE Projekt Management Kft-vel. A tranzakció 1.33 mrd Ft-os cash bevételt fog eredményezni a Rábánál, melynek eredmény tartalma becslésünk szerint 50% körülire tehető. A tranzakció vagy az idei negyedik negyedévben, vagy a jövő év első negyedében záródhat.

A Budai úti ingatlan első részének értékesítése megteremti a lehetőséget, hogy egy speciális ingatlan hasznosítási szerződés keretében a Rába hosszú távon relatív stabilan tervezhető cash flowval rendelkezzen az Engel ingatlanfejlesztővel megkötött szerződésből. A tranzakciók részleteit az alábbi táblázat tartalmazza. Érdemes kiemelni a második ütem, az Engel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés