Előfizetői tartalom

25 bázisponttal emelt a FED

Portfolio
Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve Nyílt Piaci Bizottsága a várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal 1.25%-ra emelte az irányadó (O/N)refinanszírozási ráta mértékét. Az amerikai jegybank négy év óta először emelte irányadó rátáját. Piaci várakozások szerint a mostani lépést idén még több hasonló is követni fogja.

A FED közleményében hangsúlyozta, hogy a most végrehajtott kamatemelést követően a továbbiakban is mérsékelt lépésekre lehet számítani, mely a várhatóan erőteljes termelékenységnövekedéssel párosul, és lehetővé teszi az élénk gazdasági aktivitást.Az előző FED-ülés óta a gazdasági növekedés mérsékelt ütemben tovább gyorsult, és a munkaerőpiacon is kedvező...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés