Előfizetői tartalom

Ha elmúlik a vész - robban a távol-keleti utasforgalom

Portfolio
2003 közepén tombolt a SARS vírus Ázsia keleti felében, a félelmek a valós veszélytől ugyanmakkor talán még nagyobbak is voltak. Mindez üres szállodaszobákat, bezáró éttermeket, és a csőd szélére jutó légitársaságokat hozott magával. Az élet azóta gyökeresen változott. Az utasforgalmi adatok azóta nemcsak hogy emelkedést mutatnak, de egyenesen robbanást jeleznek. Egyesek úgy értelmezik ezt, mint amikor valaki bepótolja az elvesztegetett időt - írja Wall Street Journal.

Az atipusos tüdőgyulladás járvány körüli félelmek 2003 közepén igen nagy károkat okoztak elsősorban a távol-keleti idegenforgalommal foglalkozó vállalkozásoknak (sőt a járványnak a gazdasági növekedési adatokban is kimutatható volt a hatása). A halálos fertőzést okozó SARS vírus szerteágazó gazdasági (és esetenként pszichológiai) hatásait az egész világon érezni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés