Előfizetői tartalom

Költségvetési határidők - mit meddig?

Portfolio
Javában folyik a 2005-ös költségvetés tervezése, sőt lassan a végfázisba érkezik a folyamat. A törvényi előírások szerint a pénzügyminiszter augusztus 31-ig - az országgyűlési képviselők általános választásának évében legkésőbb október 15-ig - terjeszti a Kormány elé a költségvetési törvényjavaslat tervezetét. Erre pedig már csak egy hét van. Emellett sürgető az adóváltozások kérdése is, a Világgazdaság (VG) szerint az új kormány minisztereinek mindössze két napja lesz ara, hogy változtassanak a PM által összeállított jövő évi adóterveken.

A VG szerint az új miniszterek legkorábban szeptember 13-án tehetik le esküjüket, míg az adójavaslatot szeptember 15-ig kell benyújtani az Országgyűlésnek. Az adótörvényt hatályba lépése előtt 45 nappal ki kell hirdetni. Ahhoz, hogy januártól életbe lépjenek az új rendelkezések legkésőbb november 16-ig el kell őket fogadni az Országgyűlésnek, majd gyorsított eljárásban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés