Előfizetői tartalom

Nem tárgyalt mai ülésén a kamatokról a Monetáris Tanács

Portfolio
A Monetáris Tanács (MT) az új ülésezési rend értelmében a mai ülésén nem tárgyalt a jegybanki alapkamatláb mértékéről, ugyanakkor áttekintette a pénz- és tőkepiaci folyamatokat és megtárgyalta a 2004-2005. évi monetáris programot. Mint ismeretes, az MT augusztus 2-i ülésén sem tárgyalt az irányadó rátáról, és erről közleményt sem adott ki, mely néhány percig nyugtalanságot eredményezett a piacon. A mai szűkszavú közlemény feltehetően egy hasonló eset kialakulását szerette volna elkerülni.

A Tanács - a 2004. július 5-én meghirdetett ülésezési rendjének megfelelően - a mindenkori havi első ülésén eljárási, szervezeti és egyéb kérdésekről tárgyal, majd a havi második ülésen kerül sor az alapkamatláb aktuális szintjének megvitatására. Az MT következő kamatmeghatározó ülése mához két hétre, szeptember 20-án lesz. A piacon a kormányválság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés