FONTOS Aggódnak a magyarországi német cégek, eurót és kiszámíthatóbb gazdaságpolitikát akarnak
 
Előfizetői tartalom

Mikor törlik az E.ON részvényeket? Milyen feltételekkel, mekkora összeg jár a papírokért?

Portfolio
Az E.ON Édász, Dédász és Titász Rt. valamennyi "A" sorozatú részvénye 2004. október 13-ától kezdődően az E.ON Hungária Rt. tulajdonát képezi, ezen a napon valamennyi szeptember 30-ától érvénytelennek minősülő, nem az E.ON Hungária Rt. tulajdonában lévő részvény törlésre kerül. A tőkepiacról szóló törvény értelmében az érvénytelenített részvények tulajdonosait a Társaságok részvényeire tett nyilvános vételi ajánlatokban meghatározott ajánlati ár illeti meg, amely 13,093 Ft az Édász, 10,346 Ft a Dédász és 10,433 Ft a Titász papírjainak esetében.

Az E.ON Hungária Rt. közleménye: "Tekintettel arra, hogy az Adózás rendjéről szóló törvény alapján az E.ON Hungária Rt. kifizetőnek minősül, ezért a kifizetéshez, és az azzal együtt járó nyereségadó megállapításához a törlésre kerülő részvények tulajdonosainak azonosítása, és befektetéseik bekerülési árának és járulékos költségeinek ismerete elengedhetetlenül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés